Ladislav Skřek, Český med a medovina z Třebosic [ Regionální výrobce nebo produkt ]

skrek

Ke včelařině Ladislava Skřeka přivedl kolega z práce kolem roku 2000. Nenavazoval na žádnou rodinnou tradici. Ve svých začátcích se včelami se vypořádával s otoky po bodnutí. Ale vydržel a časem se to zlepšilo. Dnes v důchodovém věku včelaří pro radost.

Vyprodukuje okolo 100 kg medu ročně. Včelnici na zahradě rodinného domku v Třebosicích nemá velkou. Je v ní jen pět včelstev. Med je květový smíšený, vzniklý z nektaru květů stromů a rostlin v okolí obce Třebosice.

Medovina je zkvašený medový roztok, který kvasí podobně jako víno a má i stejný obsah alkoholu. Ladislav Skřek vyrábí medovinu čistě přírodní, neochucenou. Sám ji má nejraději studenou.

Vazby na MAS Železnohorský region získal v době starostování v Třebosicích. Od roku 2012 používá Ladislav Skřek ke svému medu a medovině certifikát ŽELEZNÉ HORY regionální produkt. Sounáležitost s regionem je pro něj prestižní záležitostí.

Doufá v nástupce ve své zvídavé vnučce, která ale začala mít v dospívaní „holčičí“ zájmy. Snad jak jí budou přibývat léta, najde ve včelařině zalíbení.

Oba regionální produkty zakoupíte ze dvora v Třebosicích po telefonické domluvě s producentem. Teplou medovinu dodává tradičně na Rozsvícení třebosického vánočního stromu, můžete ji přijet na tuto akci ochutnat.

Kontakt 

Ladislav Skřek
Třebosice 49, 530 02 Třebosice
tel.: +420 728 485 275
skrekla@seznam.cz


5-12TelefonProdej ze dvora

Ladislav Skřek, Český med a medovina z Třebosic
Ladislav Skřek, Český med a medovina z Třebosic

UMÍSTĚNÍ

ukázat na mapě

Hledej další objekty v okruhu do km
AKTUALIZACE: Lea Turynová (MAS ŽR) org. 127, 07.10.2022 v 10:33 hodin