VYSAĎME STROMY V KRAJINĚ

V současné době máte jedinečnou možnost vysadit stromy a podpořit obnovu krajiny našeho regionu!

MAS Železnohorský region vyhlásila výzvu z Programového rámce Životní prostředí v rámci Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Železnohorský region.

Kdo může žádat: obce, dobrovolné svazky obcí, příspěvkové organizace, školy a školská zařízení, NNO, církve a náboženské organizace, podnikatelské subjekty, obchodní společnosti a družstva, FO podnikající
Kde lze stromy vysadit: na nelesní půdě
a mimo intravilán obce (zastavěné centrum),
v území, které je průnikem hranic CHKO Železné hory a MAS Železnohorský region, viz mapa

Dotace: 85%, min. celk.náklady 100 000,- Kč
Výsadby na nelesní půdě zahrnují:
•liniové a skupinové výsadby dřevin (stromořadí, remízy, založení nebo obnova krajinného prvku),
•založení biocenter a biokoridorů ÚSES nebo jejich částí,
•zlepšení funkčního stavu biocenter a biokoridorů ÚSES, realizace interakčních prvků podporujících ÚSES,
•výsadby posilující ekologicko-stabilizační funkce významných krajinných prvků

Sběr projektů do 30. 4. 2019
S přípravou projektové žádosti vám maximálně pomůžeme, ve svých řadách máme odborníky na přírodu, kteří vám pomohou připravit i podklady pro výsadbu.
Neváhejte a kontaktujte nás na výše uvedených kontaktech, přijďte si popovídat o vašich záměrech.

Příklad realizovaného projektu:
Žadatel: Obec Žlebské Chvalovice
Projekt: Obnova zaniklého ovocného sadu
Náklady: 600 000,- Kč – dotace 510 000,- Kč (85% dotace)
Obsah projektu: V rámci realizace projektu dojde k obnově zaniklého sadu v obci (nákup stromů, výsadba, následná péče)

DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region

Zveřejněno 12.12.2018 v 15:46 hodin