Silvestrovské Ukládání Ježibaby k zimnímu spánku

Perníková chaloupka pod Kunětickou horou u Pardubic se připravuje na závěr jubilejní 15. sezóny.

Zatímco 23.12., na Štědrý den a oba svátky vánoční bude Království perníku uzavřeno, na následující dny mezi 11. a 15. hodinou až do konce roku (viz termíny) jsou kromě standardního zážitkového programu připraveny k ochutnání "Pečení holubi" a na Silvestra uložení Ježibaby k zimnímu spánku - slavnostní a veselé ukončení 15. sezóny Muzea perníku před přestávkou (leden - únor), během níž členové zapsaného spolku budou připravovat nové expozice.

Ježibaba

Na celý prosinec se Muzeum perníku ® obléká do sváteční vánoční výzdoby. Tradiční vůni perníku doplňuje řada různě nazdobených vánočních stromečků a dekorací, přičemž dominují netradiční ozdoby ze slámy, papíru, provázků, nití, ovoce, lineckého pečiva a perníčků. Ozdoby, z nichž návštěvníka osloví zručnost a laskavá duše jejich tvůrců... V kamnech Perníkářské dílny Ježibaby hoří a praská dřevo, Medovému ráji dominuje betlém z perníku. Pro děti je zvlášť atraktivní Ježíškovo nebe s ohnivým peklem pod Perníkovou chaloupkou pro všechny, co dle vzoru Jeníčka a Mařenky "kradou jako straky"...

Při posledních silvestrovských prohlídkách Muzea perníku (v 11.00, 13.00 a v 15.00 hodin - doporučujeme účast si zarezervovat) budete moci mimo jiné ochutnat místní gastronomickou specialitu "Pečení holubi" a uvidíte, jak Ježibaba vyleze na pec, nařídí si budík na první sobotu v březnu a ulehne k zimnímu spánku.

Všem testovacím i řádným členům svobodomyslného KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU pod hradem Kunětická hora u Pardubic děkujeme za přízeň v končícím roce a těšíme se na setkávání v roce příštím. Přejeme jim hlavně pevné zdraví a životní štěstí bez ........ (doplňte si sami).

Luděk Šorm, jménem správce
KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s.

PF 2019
DALŠÍ INFORMACE: Perníková chaloupka

Zveřejněno 22.12.2018 v 17:45 hodin

Velikonoce s Bílým perníkem