Přijďte na Setkání Jeníčků a Mařenek u Perníkové chaloupky

Tradiční Setkání Jeníčků a Mařenek u Perníkové chaloupky pod Kunětickou horou u Pardubic se uskuteční 8. května 2019 od 10 do 16 hodin, a to za každého počasí (v případě deště uvnitř budovy). Letos bude hlavním hostem Jan Honza Lušovský, kreslíř humorista, ilustrátor, bavič a emeritní učitel stolničení.
Jan Honza Lušovský

Všichni nositelé jmen Jan a Marie budou stejně jako v minulých letech zapsáni do Perníkové matriky a nově jim i všem dalším zájemcům bude vydán Cestovní pas Království perníku ®, který potvrzuje, že jeho držitel se stal řádným členem KRÁLOVSTVÍ PERNÍKU, z. s. (tzv. "domorodcem") a že je pod jeho ochranou. Domorodec je oprávněn vracet se na území Království perníku ® přes Celnici (v jejích úředních hodinách), avšak nemusí platit vstupní víza jako tzv. "cizinci" (anonymní členové spolku). Platí pouze dobrovolné členské příspěvky (tzv. úplatky) k úhradě spotřebních rekvizit, které při komunitním zážitkovém programu ve své roli vypije, sní a spotřebuje. Navíc budou domorodcům do Cestovního pasu Království perníku ® nalepována a orazítkována vstupní víza do některých zahraničních destinací, a to za těch nejvýhodnějších podmínek.

Pamětní razítko pro účastníky do Cestovního pasu

Zatímco některé aktivity jsou určeny všem účastníkům komunitního programu, pouze cizinci a domorodci Království perníku v rolích Jeníčka nebo Mařenky mohou navštívit paní Ježibabu v Perníkové chaloupce, která předvádí, jak se perníky pekly tradičním způsobem od středověku do 19. století, a u které si mohou vyprosit speciální perníček s přidanou hodnotou medových zážitků.

Království perníku ® nemá stálou provozní dobu, ale otevírá se zpravidla půl hodiny před začátkem zážitkového programu, který je ohlášen (a v němž si účast můžete rezervovat) na www.kralovstvi.cz

(šm)

DALŠÍ INFORMACE: Perníková chaloupka
Zveřejněno 06.05.2019 v 10:50 hodin