Workshop Fyzika-experimenty a laboratorní práce pro školy ORP Pardubice

Realizační tým projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Pardubice II, CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/000970, si Vás dovoluje pozvat na tuto vzdělávací aktivitu.

Workshop Fyzika-experimenty a laboratorní práce

Seminář je určen pro pedagogy.

Cíl a předmět vzdělávání: Seminář je určen pro učitele fyziky základních škol, kteří mají zájem o experimentování a laboratorní práce ve fyzice

Termín: 18. 9. 2019, od 15 hodin-do 17 hodin+1hodina diskuse

Místo konání: Gymnázium Dašická, Pardubice-posluchárna fyziky

Lektor: RNDr. Vladimír Vícha

Anotace: Seminář je určen pro učitele fyziky základních škol, kteří mají zájem o experimentování a laboratorní práce ve fyzice. Učitelé si budou moci vyzkoušet měření radioaktivity se špičkovým detektorem MX-10, přemýšlet o tom, které experimenty a přírodní jevy probíhají odlišně na jižní polokouli, ale také se seznámit s experimenty s nenáročnými pomůckami. Experimenty si budou moci vyzkoušet a dostanou návody, jak si pomůcky pro jednoduché experimenty sami vyrobit.

O lektorovi: Lektor vyučuje fyziku 36 let na Gymnáziu Dašická, Pardubice a 7 let pracuje na Ústavu technické a experimentální fyziky ČVUT v Praze. Je autorem skript pro počítačová měření se systémem ISES, skript pro měření radioaktivity s detektorem MX-10, studijního textu pro Fyzikální olympiádu. V minulosti vedl a vede řadu seminářů pro učitele ZŠ, SŠ i VŠ, přednáší v ČR i v zahraničí.

V roce 2015 byl uveden do síně slávy Veletrhu nápadů učitelů fyziky, v roce 2016 obdržel cenu Učené společnosti a Nadačního fondu Neuron pro pedagogy, v roce 2019 obdržel medaili města Pardubice za rozvoj a propagaci města.

Náklady vzdělávací aktivity jsou hrazené z rozpočtu projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání v ORP Pardubice II

Pokud Vás nabídka zaujala, napište na: Svatosova.map@mmp.cz.

DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region

Zveřejněno 21.06.2019 v 08:18 hodin