Festival chutí, vůní a řemesel na pardubickém zámku

V sobotu 10. srpna bude pardubický zámek hostit již 4. ročník Festivalu chutí, vůní a řemesel. Akce proběhne na nádvoří zámku od 13:30 do 20:00 hodin. Na návštěvníky čeká bohatá nabídka regionálních produktů Kraje Pernštejnů, Železných hor a dalších regionálních výrobců certifikovaných Asociací regionálních značek. Vstup je jako v předešlých letech zdarma.

Širokou nabídkou produktů návštěvníky provede zkušený moderátor v rámci několika stánkových workshopů. Dozvíte se fakta a zajímavosti nejen o nabízeném sortimentu pochutin a řemeslných výrobků, ale i o regionálních producentech a jejich práci. Certifikované producenty navíc doplní i řada dalších výrobců kvalitních a poctivých produktů z blízkých i vzdálenějších koutů celé republiky.

Chybět nebude ani bohatý doprovodný program. O odpolední zábavu se postará oblíbená blogerka Markéta v troubě, jenž se již několik let věnuje vaření a pečení. Její sociální sítě přetékají recepty a jsou každodenní inspirací pro početnou skupinu jejích fanoušků. Na návštěvníky tak čeká pohodová kuchařská show a skvělé letní recepty. Po celý den budou pro návštěvníky všech věkových kategorií připraveny i workshopy, tvořivé dílny a zábavné kvízy. Večerní atmosféru letní pohody navodí zpěvačka Jana Sychrovská, která na zámecké nádvoří vnese muzikálovou noblesu.

Program festivalu bude na pardubickém zámku probíhat v sobotu 10. srpna od 13:30 do 20:00 hodin, tedy ve stejný čas, jako Sportovní park Pardubice, který je tradičně jedním z partnerů letošního ročníku festivalu. „Festival chutí, vůní a řemesel je spjat s programem Sportovního parku Pardubice. Jsme velice rádi, že tato zavedená spolupráce funguje, všechny pardubické akce mají totiž společný cíl – nabídnout to nejlepší našim návštěvníkům a ukázat, že Pardubice stojí za to navštívit – a to nejen v létě,“ dodává ředitelka spolku Markéta Krátká.

O organizaci letošního ročníku festivalu se postaral spolek Pardubicko – Perníkové srdce Čech ve spolupráci se Statutárním městem Pardubice, MAS Region Kunětické hory (hlavní koordinátor značky KRAJ PERNŠTEJNŮ), MAS Železnohorský region (regionální koordinátor značky ŽELEZNÉ HORY) a Spolkem Podnikavé ženy Pardubického kraje. „Spolupráce se zakladateli, členy i partnery spolku Pardubicko – Perníkové srdce Čech a všemi ostatními aktéry na území Pardubicka je pro cestovní ruch klíčová. Bez vzájemné spolupráce a podpory by nebylo možné festival zorganizovat. Věříme, že regionální produkty hrají důležitou roli v odvětví cestovního ruchu obecně a jsme rádi, že právě v turistické oblasti Pardubicko máme mnoho kvalitních producentů, které můžeme podpořit,“ uvádí ředitelka spolku Markéta Krátká.

Zdroj a foto: Pardubicko – Perníkové srdce Čech, z. s.

plakát
zmrzka