Trio, které pomáhá – nominujte dobrovolníky, neziskovky a firmy

Máte ve svém okolí člověka, který bez nároku na odměnu pomáhá ostatním? Vážíte si prospěšné práce neziskových organizací? Nebo znáte firmu, která podporuje dobročinné projekty? Už po deváté máte jedinečnou příležitost nominovat na ocenění dobrovolníky, neziskové organizace a společensky odpovědné firmy z celého Pardubického kraje.

Začátkem července opět odstartovaly nominace dobrovolníků, neziskovek a firem, kteří přispěli k rozvoji dobrovolnictví a neziskového sektoru v Pardubickém kraji, na ocenění za jejich záslužnou činnost. Do nominací se může zapojit také veřejnost. Své tipy posílejte prostřednictvím on-line formuláře, který naleznete na webu www.nevladky.cz/nominace-oceneni, a to až do 15. října 2019.

„Veřejnost má možnost prostřednictvím nominací vyjádřit podporu či takto poděkovat dobrovolníkům, neziskovým organizacím a odpovědným firmám ve svém okolí, jejichž cílem, smyslem nebo posláním je pomáhat druhým,“ komentoval smysl nominací radní Pardubického kraje Pavel Šotola zodpovědný za sociální péči a neziskový sektor. Odborná komise složená ze zástupců veřejné správy, neziskového a podnikatelského sektoru vybere na ocenění z každé kategorie deset nejzajímavějších počinů.

Slavnostní vyhlášení, ze kterého si také odnesou děkovné listy všichni nominovaní, proběhne koncem tohoto roku. „Galavečer oceňování je takové symbolické ocenění společensky odpovědných lidí, organizací a firem. Jsem rád, že se v našem kraji daří propojovat neziskový a podnikatelský sektor prostřednictvím dobročinného projektu Burza filantropie, jejíž myšlenka se šíří nejen do dalších krajů, ale i za hranice České republiky, konkrétně do Gruzie,“ dodal radní Pavel Šotola.

„Dobrovolníci, neziskovky a firmy tvoří v tomto projektu trio, které si uvědomuje potřebu pomáhat potřebným lidem. Nesmírně si vážím toho, že se v dnešní době stále najdou dobrodinci, kteří bez nároku na odměnu konají dobro pro druhé. Dobrovolnická práce, pomoc neziskových organizací a zapojení firem do problematiky společenské odpovědnosti je chvályhodná v každé době. Jsem ráda, že tato úctyhodná pomoc vznikla v našem kraji a můžeme ji šířit vlastním příkladem do dalších regionů,“ vyjadřuje se k myšlence Burzy filantropie a nominací Miluše Horská, místopředsedkyně Senátu Parlamentu ČR a místopředsedkyně správní rady Koalice nevládek Pardubicka.

Pořadatelem akce je již tradičně Koalice nevládek Pardubicka za podpory Pardubického kraje, Europe Direct Pardubice a Rytmus Východní Čechy. Záštitu nad akcí převzala senátorka Miluše Horská a radní Pardubického kraje Pavel Šotola.

Zdroj a foto: Koalice nevládek Pardubicka, z.s.

leták
neziskovka