Nástroje a zdroje online výuky žáků a studentů

Přehled užitečných odkazů pro výuku online

1) Scio do odvolání uzavření škol zpřístupnilo zdarma přes 500 online testů z matematiky a češtiny. Testy jsou určeny pro žáky 3. až 9. tříd a zaberou 10 až 20 minut.

2) Matematiku pro 1.-9. ročník základních škol v hravé formě nabízí Matika.in

3) Češtinu a matematiku pro 1. a 2. stupeň základní školy jde procvičovat i na Onlinecvičení.cz.

4) Pro žáky prvního stupně základních škol skvěle využijete portál Školákov.eu.

5) Nakladatelství Fraus díky vládnímu opatření zpřístupňuje zdarma všechny své elektronické učebnice pro základní i střední školy.

6) Nakladatelství NOVÁ ŠKOLA kvůli uzavření škol také volně zpřístupnilo své interaktivní učebnice (obsahují materiály pro první i druhý stupeň).

7)Online procvičování pro žáky základních škol, ale i pro maturanty nabízí Škola s nadhledem.

8) https://spomocnik.rvp.cz/clanek/22438/20-ZPUSOBU-VYUZITI-TECHNOLOGII-PRO-ONLINE-VYUKU-NEJEN-PO-UZAVRENI-SKOL.html?fbclid=IwAR34AR_AjrnYter6RA0XQeqsxfgDP2Ke-haQQ1y6D5Q9ZAC8VXOQYNzKWnY

10) https://nadalku.msmt.cz/cs

11) https://www.npicr.cz/aktuality/webinar-jak-na-online-vzdelavani