DUBEN v Železnohorském regionu

Dubnová pozvánka bude poznamenaná současnou světovou pandémií, které všichni čelíme a snažíme se s ní vyrovnat. I letošní Velikonoce budou trochu jiné, než na jaké jsme zvyklí. Přesto to jsou svátky jara, které přinesou radost dětem i dospělým. Únorovou certifikací obohatila výrobky Železné hory, regionální produkt společnost vánoční ozdoby DUV-výrobní družstvo, která vyrábí v Horním Bradle tradiční skleněné vánoční ozdoby. V Bradle mají podnikovou prodejnu, ve které pro nás chystali velikonoční nabídku kraslic a měli se účastnit i různých velikonočních trhů v regionu.

Bohužel koronavirus změnil ze dne na den plány nás všech. Až nebude nic ohrožovat naše zdraví a budete se toulat v končinách Bradla, můžete přijít obdivovat jedinečnost ozdob, které tu pod rukama zručných děvčat vznikají.

NEJEN VÁNOČNÍ OZDOBY

Ručně foukané a malované skleněné vánoční ozdoby se v Bradle vyrábějí již 90 let. Veškerá výroba ruční práce – bez využití strojů. Při výrobě je používáno přibližně 600 barevných odstínů až v šesti efektech jednotlivého odstínu barvy – lesk, mat, mrazolak, porcelán, metalíza a tzv. skořápkový efekt a široká nabídka posypů a doplňků k dekorování. Novinkou je výroba velikonočních kraslic. V současnosti je družstvo největším výrobcem skleněných vánočních ozdob v ČR a řadí se rovněž mezi největší výrobce v EU.
Pro žáky I. stupně základní školy nabízí výrobní družstvo exkurze ve výrobě. Rádi vás a vaši třídu uvítají přímo v provozovně, kde si mohou žáci prohlédnout jednotlivé kroky výroby. Poznají, jak složitým procesem probíhá výroba vánočních ozdob. Uvidí náročnou práci foukačů skla, malířek, stříbřiček a dalších zaměstnanců. V případě zájmu si mohou žáci v kreativní dílně na závěr pod vedením zkušené malířky namalovat vlastní vánoční ozdobu. Na prohlídku je nutné se objednat. Minimální počet ve skupině je 15 osob. Při účasti ve výtvarné dílničce je nutné zaplatit cenu ozdoby, kterou bude žák malovat. Při objednání exkurze není podmínkou se účastnit kreativní dílničky a naopak. Kreativní dílničku si můžete objednat bez exkurze. Po exkurzi mají děti možnost nákupu vánočních ozdob v podnikové prodejně.
Výrobní družstvo vám může nabídnout také workshop, který uspořádá u vás ve škole, družině apod. Malířka přijede přímo k vám a žáci si pod jejím vedením mohou sami namalovat svoji vánoční ozdobu.
Více informací a ceny dílniček a workshopů se dozvíte na tel: 469 338 124.

Krásné Velikonoce a hodně zdraví vám přeje tým MAS Železnéhorského regionu.

DALŠÍ INFORMACE: MAS Železnohorský region

Zveřejněno 01.04.2020 v 09:04 hodin