Čeperka

Obcí protéká Opatovický kanál, který napájel vodou rybníky budované Vilémem z Pernštejna. A právě podle největšího z nich - Čeperky - dostala obec jméno. První zmínka o obci pochází z r. 1777. Obec je obklopena lesy a díky písníkům je v okolí možnost koupání. Je zde velké množství služeb zajišťující kompletní základní služby, mateřská škola se školní jídelnou a malotřídní základní škola s družinou. Zázemí sportovního areálu nabízí možnost kompletních sportovních činností i pořádání společenských akcí. Pořádají se zde pravidelné významné soutěže v hasičském sportu. Obec věnuje velkou péči úpravám veřejných ploch a budování klidových odpočinkových a herních zón pro své obyvatele.

B.Němcové 1
533 45 Opatovice nad Labem
Kristina Vosáhlová, starostka
obec-ceperka@volny.cz
www.ceperka.cz

MAS RKH: Změna vyhlášených výzev MAS č. 11 a 12 z ...
Byly provedeny změny u 11.výzva MAS Region Kunětické hory-IROP-Bezpečnost-III a 12.výzva MAS Region Kunětické hory-IROP-Doprava-III z Integrovaného regionálního operačního programu. Tyto výzvy jsou vyhlášeny na základě Strategie komunitně vedeného mí ... [celý text] [MAS Region Kunětické hory, zveřejněno 23.03.2020]

Jak se žije v Království perníku v době čínské kor ...
Perníkovou chaloupku pod hradem Kunětická hora u Pardubic navštívil štáb České televize, který v rouškách natočil reportáž s paní Ježibabou pro pořad Zprávičky na Déčku. [celý text] [Perníková chaloupka, zveřejněno 22.03.2020]

CORINTH aplikace pro výuku přírodních věd - 3D mod ...
Vzhledem k aktuální situaci uzavření škol v ČR se česká společnost CORINTH rozhodla zpřístupnit svou vzdělávací 3D pomůcku (3D modely pro výuku přírodních věd) zcela zdarma všem žákům, studentům a učitelům pro domácí použití. Aby pro výuku mohl každý ... [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 20.03.2020]

Vzdělávací programy Člověka v tísni - materiály pr ...
Praha, 18. března 2020 – Vzdělávací sekce Člověka v tísni se v reakci na preventivní uzavření škol rozhodly nabídnout učitelům zdarma své výukové a vzdělávací materiály. [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 20.03.2020]

MAS RKH: Vyhlášení výzvy MAS č. 5 z PRV
Dne 19.3.2020 byla vyhlášená Výzva MAS č. 5 z Programu rozvoje venkova. Tato výzva je vyhlášena na základě Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Region Kunětické hory pro programové období 2014-2020. Příjem žádostí bude probíhat od 1.4.20 ... [celý text] [MAS Region Kunětické hory, zveřejněno 19.03.2020]

Nástroje a zdroje online výuky žáků a stud ...
Přehled užitečných odkazů pro výuku online [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 16.03.2020]

NOVÉ Informace k šablonám v době současného uzavř ...
Víte, jak řešit personální aktivity, pravidelné či jednorázové aktivity? [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 12.03.2020]

BŘEZEN v Železnohoském region
Zatímco kalendářní rok začíná lednem, zahradníkův rok by si zasloužil začínat prvním jarním měsícem – březnem. Každý, kdo má k dispozici aspoň kousek půdy, už netrpělivě vyhlíží, kdy už „TO“ začne. Proto než „TO“ začne máme pro vás jednu pozvánku do ... [celý text] [MAS Železnohorský region, zveřejněno 27.02.2020]

Aktuální dotační možnosti pro obce
Zveme Vás na seminář s názvem „Aktuální dotační možnosti pro obce“, který se uskuteční dne 2. 4. 2020 v Hotelu Zlatá hvězda v Litomyšli. [celý text] [MAS Region Kunětické hory, zveřejněno 25.02.2020]

Vrací se doba politických procesů?
Důkazy legálnosti jsou prý nepodstatné, irelevantní! Proto spolek oznámil k výročí Vítězného února absurdní happening a „Babišovský závazek“. [celý text] [Perníková chaloupka, zveřejněno 25.02.2020]